Άρωμα Χριστουγέννων πλημμύρισε το Ι.ΙΕΚ Taste Academy

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όπως είναι φυσικό τα γλυκά έχουν την τιμητική τους. Για το λόγο αυτό οι σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής υπό τις οδηγίες των εκπαιδευτών τους Θωμά Τριτσικάκη και Γιάννη Μανιαδή με περισσή δημιουργικότητα και φαντασία έφτιαξαν ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο χωριό από σοκολάτα. 

Περισσότερα...

Πρακτική άσκηση σπουδαστών Μαγειρικής με κύριο στοιχείο τον κιμά.

Έχετε αναρωτηθεί πόσες συνταγές μαγειρικής μπορούν να εκτελεστούν με βασικό στοιχείο τον κιμά; Πολλές είναι η απάντηση. Το πιο δημοφιλές ωστόσο πιάτο είναι το χαμπουργκερ, αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερα...

Μίνι κοκ: Μια γλυκιά πρακτική άσκηση από τους σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής

Μια από τις πρακτικές ασκήσεις των σπουδαστών της Ζαχαροπλαστικής Τέχνης στέφθηκε με επιτυχία! Αυτή τη φορά οι ζαχαροπλάστες με μεράκι ετοίμασαν κοκάκια (μίνι κοκ), ένα υπέροχο γλυκό έδεσμα με γλάσο σοκολάτας και κρέμα βανίλιας στην αίθουσα εργαστηρίου.

Περισσότερα...

Επίσκεψη σπουδαστών Τουριστικού Τμήματος στην εταιρία "Κρητικές Ζυθοποιίες Ζηδιανάκης Α.Ε."

Οι σπουδαστές της ειδικότητας "Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας" επισκέφθηκαν και περιηγήθηκαν στο εργοστάσιο της εταιρίας "Κρητικές Ζυθοποιίες Ζηδιανάκης Α.Ε.", όπου συζήτησαν και ενημερώθηκαν από τα στελέχη της επιχείρησης για το όραμα της εταιρίας, τον τρόπο παραγωγής και παρασκευής της νέας μπύρας Candia Premium Lager Beer. τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται και τους άμεσους στόχους της επιχείρησης.

Περισσότερα...