Το Ι.ΙΕΚ Taste Academy συμμετείχε στη Θεματική Εβδομάδα Κρητικής Διατροφής που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Μοχού στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δράσεων. Η θεματική εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στην Κρητική διατροφή και συγκεριμένα στην επιρροή που ασκεί στη διατροφή των νέων και στη σύνδεσή της με τον τουρισμό.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο κ. Ντερέκας Κωνσταντίνος, ιδιοκτήτης του Ι.ΙΕΚ Taste Academy, ο οποίος έκανε λόγο για το ρόλο της Κρητικής διατροφής στις διατροφικές συνήθειες των νέων και για τη σύνδεσή της τα τελευταία χρόνια με τον τουρισμό σε παγκόσμια κλίμακα. Επιπλέον με τους μαθητές συζητήθηκαν θέματα όπως τα οφέλη της Κρητικής Διατροφής, η διατροφική αξία και η σημασία των πρώτων υλών και του ελαιολάδου και το πλήθος των βοτάνων και φυτών που υπάρχουν στο κρητικό έδαφος. 

Τα πιάτα που ετοιμάστηκαν από τους σπουδαστές και τον εκπαιδευτή τους κ. Μανόλη Στρατήγη ήταν

  • σκιουφιχτά μακαρόνια σε ζωμό λαχανικών με ανθότυρο 
  • Χόντρος με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα
  • Ρεβύθια με σπανάκι
  • Κοτόπουλο με φασκόμηλο 
  • Απάκι σοτέ
  • Χορτόπιτες στο τηγάνι

Το Ι.ΙΕΚ Taste Academy ευχαριστεί θερμά την κ. Αικατερίνη Φρουδαράκη, Διευθύντρια Γυμνασίου Μοχού, όλο το διδακτικό προσωπικό, τους μαθητές και τους γονείς τους για την πρόσκληση και φιλοξενία τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους σπουδαστές μας για την πολύτιμη βοήθειά τους! Εις το επανιδείν! 

 

Elyros-Anek lines