Οι εκπαιδευτές μας

 

 

 ΜΠΡΙΛΑΚΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Ο Σπύρος Μπριλάκης αποφοίτησε από τη Δημόσια Σχολή Μαγειρικής της Χίου το 1995 έπειτα από τη διετή του φοίτηση. Η επαγγελματική του πορεία ξεκινά μόλις τελειώνει τις σπουδές του στο «Κελάρι των 12 Αποστόλων» στην Αθήνα δίπλα στο chef κ. Γιάννη Μπαξεβάνη με τον οποίο συνεχίζουν και την επόμενη χρονιά τη συνεργασία τους στη Μύκονο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο “Mykonos Blue Hotel”. 
 
To 1999 επιστρέφει στην Κρήτη στο ξενοδοχείο «Minos Beach Hotel» με καθήκοντα Demis-Chef de partie με επιβλέπων chef τον κ. John Leopard, ενώ την επόμενη χρονιά αναλαμβάνει υπό την επίβλεψη του κ. Herr Braecker Martin καθήκοντα Chef Entremetier (Σεφ για ορεκτικά) στο ξενοδοχείο “Elounda Beach Hotel”. Από το Νοέμβριο του 2000 έως και τον Φεβρουάριο του 2001 εργάζεται στη πόλη Φραιμπουργκ στη Γερμανία και στο “Colombi Hotel” με σεφ τον κ. Herr Klink Alfred. Την σεζόν Απρίλιος 2001-Νοέμβριος 2001 επιστρέφει ξανά στο “Elounda Beach Hotel” με σεφ τον κ. Γιάννη Μπαξεβάνη. Την επόμενη σεζόν (Απρίλιος 2002-Νοέμβριος 2002) και έως το 2004 βρίσκεται στο ξενοδοχείο “Aldemar Royal Mare Village & Spa στη Χερσόνησο με επιβλέπων σεφ τον κ. Ευάγγελο Αγάλου, ενώ για ένα μικρό διάστημα (Νοέμβριος 2002-Μάρτιος 2003) βρίσκεται και στο εστιατόριο «Κήπος των γεύσεων». Την περίοδο 2004-2006 εργάζεται στο εστιατόριο του Desire στο Ηράκλειο με σεφ τον κ. Γιώργο Τζανετή, ενώ το διάστημα 2006-2014 εκτελεί καθήκοντα Μάγειρα Α’ σε αρκετά εστιατόρια του Ηρακλείου όπως «Κότινος», “Le Chalet”, «Κύματα», “La Scala”, “Itar”, «Παγοποιείο». Παράλληλα από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται στο ξενοδοχείο “Astoria Capsis Hotel” στο Ηράκλειο, όπου από το 2017 και έπειτα εκτελεί καθήκοντα Head Chef. To 2019 εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό της Taste Academy.
 
Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια όπως Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Contemporary Presentation of Cold & Hot Buffet in Hotels (Ducasse Education), Breakfast & Brunch (Ducasse Education), ενώ έχει συμμετάσχει το 2019 στη διεθνή δραστηριότητα “Gout de/ Good France 2019” που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας σε συνεργασία με τον Chef Alain Ducasse. 
 
Τέλος, έχει λάβει το ασημένιο έπαθλο στον 4ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ στον 5ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας απέσπασε το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο.