Οι εκπαιδευτές μας

 

 

 ΤΡΙΤΣΙΚΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ο Θωμάς Τριτσικάκης κατάγεται από τον Άγιο Θωμά Ηρακλείου Κρήτης.

Η αγάπη του για τη Ζαχαροπλαστική Τέχνη τον οδηγεί στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ηρακλείου από την οποία αποφοιτά το 1996.
Η επαγγελματική του πορεία ξεκινά νωρίτερα, από το 1995, όταν αναλαμβάνει ως Βοηθός Ζαχαροπλάστη στην Ξενοδοχειακή Μονάδα 5 αστέρων, «Aldemar Knossos Royal». Το 1996, στο Ξενοδοχείο «Aphrodite Beach Club», 4 αστέρων, αναλαμβάνει ως βοηθός ζαχαροπλάστη, ένω από το 1995 έως και το 2001 βρίσκεται στη θέση του Α’ Ζαχαροπλάστη στο Ζαχαροπλαστείο «Galletto» στο Ηράκλειο.

Το 1999 αναλαμβάνει ως Α’ Ζαχαροπλάστης σε δύο Ξενοδοχεία, το Magda Hotel και το Hersonissos Maris, Ξενοδοχειακές Μονάδες 4 αστέρων. Το 2005, ως Pastry Chef πλέον, βρίσκεται στην Ξενοδοχειακή Μονάδα St Nicolas Bay, 5 αστέρων, στον Άγιο Νικόλαο. Από το 2002, ωστόσο αποφασίζει να ασχολήθεί και με το τεχνικό κομμάτι και την παροχή υπηρεσιών στον κλάδο της Ζαχαροπλαστικής, ως Τεχνικός Σύμβουλος στην εταιρία Ζαχαροπλαστικής «Δανδουλάκης Α.Ε.».
Είναι ιδρυτικό μέλος και Τεχνικός Σύμβουλος της εταιρίας «Εμπορική Τροφίμων Κρήτης Α.Ε. - Creta Foods Α.Ε», από το 2008, ενώ από το 2011 έχει αναλάβει χρέη Τεχνικού Συμβούλου στην εταιρία «Siganos Management Inc» στις Η.Π.Α.

Η διδακτική του εμπειρία ως Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής ξεκινάει από το 1999, όπου έως το 2008 διδάσκει στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. Αγίου Νικολάου, Γουρνών και Ηρακλείου (Σ.Τ.Ε.). Από το 2017 έχει ενταχθεί δυναμικά στο διδακτικό προσωπικό του Ι.Ι.Ε.Κ. Taste Academy ως Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής Τέχνης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

 ΜΠΡΙΛΑΚΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Ο Σπύρος Μπριλάκης αποφοίτησε από τη Δημόσια Σχολή Μαγειρικής της Χίου το 1995 έπειτα από τη διετή του φοίτηση. Η επαγγελματική του πορεία ξεκινά μόλις τελειώνει τις σπουδές του στο «Κελάρι των 12 Αποστόλων» στην Αθήνα δίπλα στο chef κ. Γιάννη Μπαξεβάνη με τον οποίο συνεχίζουν και την επόμενη χρονιά τη συνεργασία τους στη Μύκονο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο “Mykonos Blue Hotel”. 
 
To 1999 επιστρέφει στην Κρήτη στο ξενοδοχείο «Minos Beach Hotel» με καθήκοντα Demis-Chef de partie με επιβλέπων chef τον κ. John Leopard, ενώ την επόμενη χρονιά αναλαμβάνει υπό την επίβλεψη του κ. Herr Braecker Martin καθήκοντα Chef Entremetier (Σεφ για ορεκτικά) στο ξενοδοχείο “Elounda Beach Hotel”. Από το Νοέμβριο του 2000 έως και τον Φεβρουάριο του 2001 εργάζεται στη πόλη Φραιμπουργκ στη Γερμανία και στο “Colombi Hotel” με σεφ τον κ. Herr Klink Alfred. Την σεζόν Απρίλιος 2001-Νοέμβριος 2001 επιστρέφει ξανά στο “Elounda Beach Hotel” με σεφ τον κ. Γιάννη Μπαξεβάνη. Την επόμενη σεζόν (Απρίλιος 2002-Νοέμβριος 2002) και έως το 2004 βρίσκεται στο ξενοδοχείο “Aldemar Royal Mare Village & Spa στη Χερσόνησο με επιβλέπων σεφ τον κ. Ευάγγελο Αγάλου, ενώ για ένα μικρό διάστημα (Νοέμβριος 2002-Μάρτιος 2003) βρίσκεται και στο εστιατόριο «Κήπος των γεύσεων». Την περίοδο 2004-2006 εργάζεται στο εστιατόριο του Desire στο Ηράκλειο με σεφ τον κ. Γιώργο Τζανετή, ενώ το διάστημα 2006-2014 εκτελεί καθήκοντα Μάγειρα Α’ σε αρκετά εστιατόρια του Ηρακλείου όπως «Κότινος», “Le Chalet”, «Κύματα», “La Scala”, “Itar”, «Παγοποιείο». Παράλληλα από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται στο ξενοδοχείο “Astoria Capsis Hotel” στο Ηράκλειο, όπου από το 2017 και έπειτα εκτελεί καθήκοντα Head Chef. To 2019 εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό της Taste Academy.
 
Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια όπως Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Contemporary Presentation of Cold & Hot Buffet in Hotels (Ducasse Education), Breakfast & Brunch (Ducasse Education), ενώ έχει συμμετάσχει το 2019 στη διεθνή δραστηριότητα “Gout de/ Good France 2019” που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας σε συνεργασία με τον Chef Alain Ducasse. 
 
Τέλος, έχει λάβει το ασημένιο έπαθλο στον 4ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ στον 5ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας απέσπασε το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο.
 

 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο και είναι απόφοιτος της σχολής Κρεοπωλών της Αθήνας. Η επαγγελματική του πορεία ξεκινάει από το 1990 με ιδιόκτητο κρεοπωλείο, το οποίο διατηρεί έως και το 2013, ενώ την περίοδο 2000-2004 αναλαμβάνει χρέη ψήστη σε κατάστημα που ο ίδιος διαχειρίζεται. Έκτοτε έως και σήμερα έχει εργασθεί ως κόπτης ή ψήστης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όπως τα "Grand Hotel Holiday Resort", "Mitsis Laguna Resort & Spa", σε επισιτιστικές επιχειρήσεις, όπως τα "Peach Pit", "Καλαμάκι", "Ταβέρνα Πετούσης" και σε αλυσίδες σουπερμάρκετ όπως το "ΑΒ Βασιλόπουλος".

Η διδακτική του εμπειρία ξεκίνησε την περίοδο 2015-2016 ως καθηγητής κρεατοτεχνίας στην Culinary Studies Center, ενώ από το 2019 έως και σήμερα διδάσκει στο Ι.ΙΕΚ Taste Academy. 

 ΣΤΡΑΤΗΓΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Ο Μανόλης Στρατήγης γεννήθηκε το 1969 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1989 απεφοίτησε από το Τμήμα Μαγειρικής της Σ.Τ.Ε.( Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) Ηρακλείου και στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στην Ιταλική Κουζίνα και στην Υγιεινή Τροφίμων, με διοργανωτές την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και διάφορες Εταιρείες Τροφίμων .
Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1991, όπου εργάστηκε ως Βοηθός Μαγείρου στο «Piano Restaurant Konaki». Από το 1992 έως το 1996 τον βρίσκουμε στο «Zorbas Village Hotel», όπου ξεκίνησε σαν Β΄ Μάγειρας κατά το πρώτο έτος και τα επόμενα χρόνια σαν Α’ Μάγειρας. Το 1997 είναι ο Sous Chef στο ξενοδοχείο «Paradise Zorbas Village» και το 1998 αναλαμβάνει ως Chef στο ξενοδοχείο «Talea Beach Hotel».Tο 1999 αφήνει την Κρήτη και εργάζεται ως Chef στο ξενοδοχείο «Familly Village» στο νησί της Κω. Κατά τις χειμερινές περιόδους, από το 1993 έως το 2004 τον βρίσκουμε και πάλι στο «Piano Restaurant Konaki» να εργάζεται ως Α’ Μάγειρας.
Την περίοδο 2000-2013 αναλαμβάνει καθήκοντα Chef στο ξενοδοχείο «Phaedra Beach Hotel» ενώ από το 2014 έως και σήμερα, είναι ο Executive Chef στο ξενοδοχείο «Cactus Royal Hotel and Spa».
Από το 2007 έως το 2015 ταυτόχρονα με την επαγγελματική του δράση ως Chef, δίδασκε στις σχολές του ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης) Ηρακλείου ως Αναπληρωτής καθηγητής «Τεχνικός Μαγειρικής» .
Το 2013 εντάχθηκε στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Εκπαιδευτών ΙΕΚ με την Πιστοποίηση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Ε.Κε.Πις), λαμβάνοντας επίσης την Πιστοποίηση του Ε.Φ.Ε.Τ. με φορέα το ΤΕΙ Κρήτης, καθώς επίσης και την Πιστοποίηση «Certified Executive Chef» με φορέα την ACTA σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ο Στρατήγης Εμμανουήλ είναι Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Ι.Ι.Ε.Κ. Taste Academy από το 2015.