Οι εκπαιδευτές μας

 

 

 ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Ο Μιχάλης Μαρκάκης γεννήθηκε το 1971 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1994 αποφοίτησε από την Τ.Ε.Σ.Τ.Ε.(Τεχνική Επαγγελματική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) Ηρακλείου παίρνοντας πτυχίο από το «Μαγειρικό Τμήμα». Το 1995 έκανε μετεκπαίδευση στο ΗΟΤEL GONIGSHOF MUNCHEN και το 1996 στο CORSO DI PERFEZIONAMENTO SULLA CUCINA ITALIANA.
Εμπλούτισε ακόμη περισσότερο τις γνώσεις του, παρακολουθώντας μια μεγάλη σειρά σεμιναρίων με πολλά θέματα, όπως «Παραδοσιακή Ελληνική μαγειρική και Γαστρονομία», «Δυναμική του Μπαρ», «Γλυκό εστιατορίου», «Ασιατική κουζίνα», «Ισπανική κουζίνα», «Τουρισμός, Πολιτισμός και Γαστρονομία», «Βασικές αρχές στη υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων του ΕΦΕΤ», «Πιστοποιήσεις ISO και HACCP», «Εκπαίδευση και Επιμόρφωση Εκπαιδευτών», «Επιλογή και πρόσληψη κατάλληλων στελεχών», «Αποτελεσματική Διοίκηση», «Ψυχαγωγία και άθληση πελατών» και άλλα .
Η διδακτική του εμπειρία ξεκίνησε στη ΣΤΕ (Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) Ηρακλείου, όπου διδάσκει από το 1997 έως το 2003 ως καθηγητής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης. Ταυτόχρονα το διδακτικό έτος 1999-2000 διδάσκει ως καθηγητής Ζαχαροπλαστικής Τέχνης στο 2ο ΙΕΚ Ηρακλείου, ενώ το 2006 ως καθηγητής Μαγειρικής στο «Ξενία Ήλιος». Από 2004 μέχρι το 2012 διδάσκει ξανά ως καθηγητής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης στον ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης) Ηρακλείου, ενώ από το 2012 μέχρι το 2015 με την ίδια ειδικότητα δίδαξε στην ΕΠΑ.Σ ( Επαγγελματική Σχολή) του ΟΤΕΚ Ηρακλείου. Ανήκει στο εισαγωγικό μητρώο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Ε.Κε.Πις) εκπαιδευτών ενηλίκων.
Η Επαγγελματική του δραστηριότητα και εμπειρία, ξεκίνησε το 1992, όταν εργάστηκε ως Βοηθός Σερβιτόρου στο ξενοδοχείο «Hersonissos maris». Το 1993 και 1994 έκανε την πρακτική του άσκηση στα ξενοδοχεία «Knossos Royal Village» και «Grecotel Creta Sun» .
Μετά την πρακτική του άσκηση ακολουθεί μια ανοδική επαγγελματική πορεία με αφετηρία το 1995 που εργάστηκε ως Γ΄ Μάγειρας στο ξενοδοχείο «Grecotel Rhodos Imperial». Από το 1996 έως και το 2005 εργάζεται στο ξενοδοχείο Grecotel Creta Sun, ξεκινώντας ως Β΄ Μάγειρας κατά το πρώτο έτος. Από το 1997 έως το 2000 αναλαμβάνει ως Α΄Μάγειρας, ενώ το 2001 παίρνει τη θέση του Sous-Chef και τέλος την θέση του Chef από το 2004 έως το 2005.Από εκεί και πέρα εργάστηκε ως Chef σε διάφορα μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το «Aquila Elounda Village» από το 2007 έως το 2008,ενώ από το 2009 έως το 2010 στο ξενοδοχείο «Aquis Zorbas Village» και τέλος από το 2011 έως και σήμερα βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Village Heights».
Είναι μέλος της «Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης», ενώ έχει συμμετάσχει στην συγγραφή της εξάτομης εγκυκλοπαίδειας για την μεσογειακή κουζίνα με τίτλο «LA BIBBLE DE LA GASTRONOMIE», το οποίο αργότερα εκδόθηκε και στα Ελληνικά, από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, με τίτλο «Νησιά της Μεσογείου». Επίση, το 2002 πήρε μέρος στην έκθεση τέχνης «BIG TORINO 2002 INTERNATIONAL BIENNIAL OF YOUNG ART», όπου παρουσίασε και προέβαλε το «Ψωμί της Κρήτης».
Από το 2015 ανήκει και στο διδακτικό προσωπικό της Taste Academy.