Οι εκπαιδευτές μας

 

 

 ΣΤΡΑΤΗΓΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Ο Μανόλης Στρατήγης γεννήθηκε το 1969 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1989 απεφοίτησε από το Τμήμα Μαγειρικής της Σ.Τ.Ε.( Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) Ηρακλείου και στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στην Ιταλική Κουζίνα και στην Υγιεινή Τροφίμων, με διοργανωτές την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και διάφορες Εταιρείες Τροφίμων .
Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1991, όπου εργάστηκε ως Βοηθός Μαγείρου στο «Piano Restaurant Konaki». Από το 1992 έως το 1996 τον βρίσκουμε στο «Zorbas Village Hotel», όπου ξεκίνησε σαν Β΄ Μάγειρας κατά το πρώτο έτος και τα επόμενα χρόνια σαν Α’ Μάγειρας. Το 1997 είναι ο Sous Chef στο ξενοδοχείο «Paradise Zorbas Village» και το 1998 αναλαμβάνει ως Chef στο ξενοδοχείο «Talea Beach Hotel».Tο 1999 αφήνει την Κρήτη και εργάζεται ως Chef στο ξενοδοχείο «Familly Village» στο νησί της Κω. Κατά τις χειμερινές περιόδους, από το 1993 έως το 2004 τον βρίσκουμε και πάλι στο «Piano Restaurant Konaki» να εργάζεται ως Α’ Μάγειρας.
Την περίοδο 2000-2013 αναλαμβάνει καθήκοντα Chef στο ξενοδοχείο «Phaedra Beach Hotel» ενώ από το 2014 έως και σήμερα, είναι ο Executive Chef στο ξενοδοχείο «Cactus Royal Hotel and Spa».
Από το 2007 έως το 2015 ταυτόχρονα με την επαγγελματική του δράση ως Chef, δίδασκε στις σχολές του ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης) Ηρακλείου ως Αναπληρωτής καθηγητής «Τεχνικός Μαγειρικής» .
Το 2013 εντάχθηκε στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Εκπαιδευτών ΙΕΚ με την Πιστοποίηση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Ε.Κε.Πις), λαμβάνοντας επίσης την Πιστοποίηση του Ε.Φ.Ε.Τ. με φορέα το ΤΕΙ Κρήτης, καθώς επίσης και την Πιστοποίηση «Certified Executive Chef» με φορέα την ACTA σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ο Στρατήγης Εμμανουήλ είναι Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Ι.Ι.Ε.Κ. Taste Academy από το 2015.