Εκπαιδευτικό προσωπικό

Οι εκπαιδευτές μας, πιστοποιημένοι από τον ΕΟΠΠΕΠ, έχουν τόσο διδακτική όσο και επαγγελματική εμπειρία που καθιστούν σίγουρη τη σωστή και πλήρη εκπαίδευση των σπουδαστών μας.

Έμμισθη Πρακτική Άσκηση

Η Taste Academy με τις συνεργασίες τις οποίες έχει με επιτυχημένες επιχειρήσεις στο τομέα της Μαγειρικής, Αρτοποιιας - Ζαχαροπλαστικής, και Επισιτισμού, εγγυάται την έμμισθη πρακτική εξάσκηση όλων των σπουδαστών της.

Σύγχρονα εργαστήρια

Η Taste Academy στα 900τ.μ. των κτιριακών της εγκαταστάσεων διαθέτει υπερσύγχρονα εργαστήρια έτσι ώστε η εκπαίδευση των σπουδαστών της να γίνεται καλύτερη και πληρέστερη.


Ζαχαροπλαστικη - Αρτοποιια

Η Αρτοποιία και η Ζαχαροπλαστική αποτελούν δύο από τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες στο χώρο της εστίασης. Χωρίς τα αρτοσκευάσματα και τα γλυκά, καμία κουζίνα δεν είναι και δεν μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένη. Η διαφοροποίηση μεταξύ των δύο αυτών επαγγελμάτων είναι ότι ο Αρτοποιός εργάζεται με πρώτη ύλη το αλεύρι, ενώ ο Ζαχαροπλάστης με πρώτη ύλη τη ζάχαρη. Και οι δύο προσφέρουν γαστρονομικές απολαύσεις, γευστικά και ελκυστικά προϊόντα με τεράστια απήχηση.

Το πρόγραμμα σπουδών «Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» αποσκοπεί στη δημιουργία ολοκληρωμένων επαγγελματιών, που μπορούν να ανοίξουν δικό τους Ζαχαροπλαστείο – Αρτοποιείο, να απασχοληθούν ως ζαχαροπλάστες – αρτοποιοί σε κάθε είδους επιχείρηση παραγωγής γλυκών και αρτοσκευασμάτων.

Ο συνδυασμός εργαστηριακής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης δημιουργεί επαγγελματίες που παρασκευάζουν κάθε είδους γλυκά και επιδόρπια, εκτελώντας με ακρίβεια συνταγές παραδοσιακής ή μοντέρνας ζαχαροπλαστικής, βασιζόμενοι σε αγνά υλικά και αυθεντικές πρώτες ύλες όπως ζάχαρη, αβγά, γάλα, σοκολάτα, αλεύρι κ.ά.

Η εκπαίδευση καλλιεργεί συστηματικά το γευστικό και αισθητικό κριτήριο των σπουδαστών, δίνοντας τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα να γνωρίζουν και να ελέγχουν την ποιότητα των πρώτων υλών, να λειτουργούν με ακρίβεια τον μηχανολογικό εξοπλισμό, να καθορίζουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, να διευρύνουν το φάσμα των παραγόμενων γλυκών και αρτοσκευασμάτων. Κατακτούν γνώσεις διαιτητικής, τροφογνωσίας, χημείας τροφίμων και αρτοποιητικής νομοθεσίας, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τις τεχνικές προώθησης προϊόντων και την επιχειρηματικότητα, που θα τους βοηθήσει στο μεγάλο επαγγελματικό βήμα, την απόκτηση ατομικής επιχείρησης Ζαχαροπλαστείου – Αρτοποιείου.

Με την δυνατότητα έμμισθης πρακτικής απασχόλησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, οι σπουδαστές αρχίζουν να εξοικειωνονται στις συνθήκες εργασίας και ενισχύουν το βιογραφικό τους με την αναγκαία προϋπηρεσία.

Η επαγγελματική αποκατάσταση έρχεται με τη λήξη των σπουδών σε επιχειρήσεις που εμπιστεύονται το υψηλό επίπεδο των αποφοίτων μας.

Αρμοδιότητές του θα είναι:

  • Η επιλογή και ο ποιοτικός έλεγχος των πρώτων και βοηθητικών υλών και η προμήθειά τους
  • Η προβολή και διάθεση των προϊόντων
  • Η βελτίωση των ήδη παραγομένων προϊόντων
  • Ο σχεδιασμός και η παραγωγή νέων προϊόντων
  • Η αξιολόγηση από οικονομικής πλευράς των προϊόντων, η ανάλυση των στοιχείων του κόστους κ.ά.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στο τρέχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής.